Skolwebb

Vad är Skolwebb och vad kan jag göra där?
Skolwebb är en webbaserad lärportal som stödjer skolans pedagogiska och administrativa processer. Målet är att underlätta samarbetet mellan hem och skola. Via din inloggning som vårdnadshavare kan du:
• Anmäla frånvaro samt ta del av ditt barns frånvaro.
• Se och skriva ut ditt/ dina barns schema.
• Hitta kontaktinformation till ditt barns mentor och lärare.
• Ta del av ditt barns elevdokumentation som IUP (Individuella utvecklingsplan) och Skriftliga omdömen från alla ämnen.

Logga in med e-legitimation
Observera att Stockholm Stad använder e - legitimation för inloggningen till Skolwebb. E – legitimationen använder du för att identifiera dig. En e-legitimation är en elektronisk motsvarighet till en vanlig legitimation till exempel ett ID-kort. För att få en e-legitimation måste du ha ett svenskt personnummer. Kontakta din Internetbank för mer information. Om du redan är Internetbankkund kan du ladda ner e-legitimationen till den dator du ska använda för att logga in på.

Logga in i Skolwebb
1. Skriv in den adress http://skolwebb.stockholm.se
2. Klicka på Logga in som: Medborgarinloggning.
3. Välj inloggningsmetod
4. Första gången du loggar in kommer du till sidan Min Profil
5. Kontrollera uppgifterna och fyll i en giltig e-post adress.

Om inloggning på Skolwebben krånglar
Om din e-legitimation eller bank - ID trilskas när du försöker logga in på Skolwebben kan du göra två saker:
1 - Kontakta supporten
Telefon: 08-508 00 508, använd sedan tonval.
Öppettider september-april: Måndag-torsdag kl: 8.00 - 16.30, fredag kl: 8.00 - 16.00
Öppettider maj-augusti: Måndag-torsdag kl: 8.00 - 16.00, fredag kl: 8.00 - 15.00
E-post: e-support@stockholm.se
2 - Testa direkt
Låt nätdoktorn kika på vad som är fel. Surfa in på brch.stockholm.se (Stockholms Stads bankid - kontroll), så får du svar direkt.

Skolplattform Stockholm kommer så småningom att ersätta Skolwebben.

Kategorier: